Lidt      Hvert

Turen gik til Lissabon – med elever og lærere fra Skorpeskolen

 

Skrevet af: Nicolai

I sidste uge deltog 4 elever fra 9. årgang, en af deres lærere og skolelederen fra Skorpeskolen i en såkaldt Game Fest i Lissabon. Her delte de et læringsspil, som de havde udviklet med fokus på FNs Verdensmål, med unge fra de andre deltagende lande i det Erasmus+ støttede udviklingsprojekt Youth for Youth

I sidste uge havde vi fornøjelsen af at deltage i en ‘Game Fest’ i Lissabon sammen med unge og lærere/ungeundervisere fra Danmark, Italien, Polen, Portugal, Spanien og Ungarn. Formålet var at bringe unge fra de 6 lande sammen for at dele deres læringsspil og få indblik i, hvordan andre unge har grebet udfordringen med at udvikle læringsspil med fokus på et eller flere verdensmål. 

Forud for turen var gået et par hektiske måneder, da Skorpeskolen så at sige kom med på et afbud. 4 friske piger – Alberte, Caroline, Malou og Rosa – fra skolens 9. årgang greb chancen og udviklede et læringsspil, hvor spillerne taler sammen og reflekterer over deres forhold til bæredygtighed. De navngav deres spil WOGO, som står for WOrld GOals.

Game Festen havde fået titlen “Promoting change through hands on play experiences” og foregik på Lusófona Universitet. I løbet af 4 dage afprøvede unge fra de 6 lande hinandens spil, gav feedback og fik idéer til forbedring af deres spil. På fjerdedagen blev en række personer udefra inviteret ind til at afprøve spillene.

Det var en stor oplevelse for pigerne at deltage, og som skoleleder Jesper Storm Nørskov udtrykte det: ”Pigerne har knoklet forud for besøget, og er heldigvis blevet bekræftet i, at deres idé bag spillet var virkelig god. Det har været berigende at se, hvordan vores piger fra grundskolen har givet og taget imod feedback fra både elever og studerende i ugens løb, og i særdeleshed, hvordan de har håndteret at træde ind i universitetets hverdag”.

Fotos og spilleregler af de 6 udviklede spil kan tilgås her: https://youth-for-youth.weebly.com/pilot-processgames-io3.html 

 

Se også vores andre blogindlæg

10 inspirerende eksempler på læremidler og projekter

10 inspirerende eksempler på læremidler og projekter

    Lidt      HvertCasesamlingen kan downloades ved at klikke her. 10 inspirerende eksempler på læremidler og projekterSkrevet af: NicolaiI BRICKS (link til projektet) projektet har vi sammen med italienske CSCI samlet 5 italienske og 5 danske eksempler på projekter...