Lidt      Hvert

Viden

22.06.2022

Casesamlingen kan downloades ved at klikke her. 

10 inspirerende eksempler på læremidler og projekter

Skrevet af: Nicolai

I BRICKS (link til projektet) projektet har vi sammen med italienske CSCI samlet 5 italienske og 5 danske eksempler på projekter og læremidler, som inspirerer os i arbejdet med udvikle såkaldte didaktiske byggeklodser (læringsaktiviteter), der kan bruges fleksibelt af lærere til at sammensætte egne unikke læringsforløb.

For ikke at opfinde den dybe tallerken har vi kigget os omkring i landsskabet efter læremidler, projekter og andre initiativer, der på forskellig vis inspirerer os i at udvikle et koncept for didaktiske byggeklodser, der kan vælges og sammensættes på kryds og tværs af lærere – uden at de formidles som færdigpakkede læringsforløb. Grundidéen er, at ved at stille en række byggeklodser til rådighed for lærere for, at de selv kan bygge deres egnen forløb ud fra egne didaktiske hensigter og elevernes forudsætninger. BRICKS projektet er et forstudie, der skal gøre os klogere på, hvordan dette kan gøres i praksis på en måde, der tilfredsstiller læreres daglige behov. Og eksempler på, hvordan verdensmålene er blevet bragt i spil i undervisningen på måder, der engagerer eleverne i at handle kreativt på konkrete udfordringer.

Vi har i vores scouting af cases været på udkig efter eksempler på læremidler, der har en indbygget fleksibilitet, der animerer til læreres didaktiske fantasi og stillingtagen. Vores italienske samarbejdspartner CSCI har desuden fundet en række tidligere EU finansierede, der på forskellig vis er værd at stå på skuldrene af.

 

De 5 danske cases er:

#1 – ”NaturligVis på Koloni”

#2 – Den Kreative Platform (The Creative Platform)

#3 – Action for Sustainability

#4 – Cooperative Learning (I den danske udgave)

#5 – Idea Training, The Idea Game, The Sketch Game, and The Blending Game

 

De 5 italienske cases er:

#6 – What will we do when we grow up? Handbook of crafts for girls and boys

#7 – 100 possibilities instead of 2: a way to manage resistances

#8 – Equality through books

#9 – We are all the same but we are all different

#10 – Put yourself in my shoes!

Se også vores andre blogindlæg

Turen gik til Lissabon – med elever og lærere fra Skorpeskolen

Turen gik til Lissabon – med elever og lærere fra Skorpeskolen

    Lidt      HvertTuren gik til Lissabon - med elever og lærere fra Skorpeskolen  Skrevet af: NicolaiI sidste uge deltog 4 elever fra 9. årgang, en af deres lærere og skolelederen fra Skorpeskolen i en såkaldt Game Fest i Lissabon. Her delte de et læringsspil,...