YES! Greenland

Urealiseret 2 årig uddannelse for unge forandringsagenter i Grønland

Udviklingsprojekt | Uddannelse

Status:

Urealiseret

Periode:

2012-2013

Geografi:

Grønland

Download:

YES! Magazine

YES! Greenland var navnet på en 2-årig uddannelse i Grønland, der desværre ikke blev realiseret. &LEARNING tog initiativ til at samle nogle lokale kræfter i Grønland til at skabe en 2-årig uddannelse, hvor de studerende ville løse virkelige opgaver for kommuner, virksomheder og organisationer, mens de lærte håndværket at skabe forandring og udvikle nyt. 

14 kreative unge deltog i en såkaldt CreationCamp i Nuuk i 3 dage. Her dansede, diskuterede og udvikle de unge prototyper, der formidlede deres drømmeuddannelse. Det var centralt for de unge, at alt, hvad de ville arbejde med under uddannelsen ville være virkelige projekter, som de kunne føre ud i livet. Og at de tjente deres egne penge undervejs i stedet for at modtage SU eller tilsvarende. På dag 3 blev der afholdt en fernisering, hvor alle i byen var inviteret til at komme forbi og opleve de unges prototyper og drømme. 

19 grønlandske virksomheder støttede projektet økonomisk, da de så et behov for en uddannelse, der kunne udklække innovative forandringsagenter til den grønlandske arbejdsstyrke. Støtten blev bl.a. brugt til at udarbejde et magasin på engelsk, der skulle sælge idéen til såvel politikere og private fonde. Desværre opnåede idéen ikke økonomisk støtte. Da projektet var båret frem af frivillige kræfter, måtte vi derefter indstille udviklingsarbejdet. Sådan går det desværre nogle gange, når man forsøger at udvikle noget nyt ☺ 

Ud over at få idéen stod vi for at finde de unge og virksomhederne, afholde fokusgruppe workshops, facilitere CreationCamp og udarbejde teksten til YES! magasinet. Magasinet kan downloades i kolonnen til venstre.