Klima-cykeltur med forsyningen

Innovative og fleksible undervisningsforløb for grundskolens mellemtrin og udskoling med fokus på klimatilpasning

Udviklingsprojekt | Læremiddel

Status:

Igangværende

Periode:

2022-2023

Geografi:

Danmark

Projektets hjemmeside:

https://klimacykeltur.dk

Støttet af:

Eksterne læringsmiljøer har en vigtig rolle i forhold til at gøre undervisningen autentisk og vedkommende for eleverne. Det gælder ikke mindst i forhold til undervisning, hvor elever undersøger, forstår og handler på konkrete klima -og bæredygtighedsudfordringer. 

I projektet Klima-cykeltur med forsyningen er vi gået sammen med to forsyningsselskaber, Frederiksberg Forsyning og Ringsted Forsyning, for at udvikle et modulbaseret læremiddel til grundskolens mellemtrin og udskoling. Læremidlet har fokus på forskellige typer af lokale klimatilpasninger, som eleverne vil cykle ud til. Forløbene er opdelt i moduler, som kan til- og fravælges alt efter lærerens ønsker til tid, sted og indholdsmæssige fokus. Modulerne består af aktiviteter, der kan gennemføres hhv. hos forsyningen, på skolen og lokale steder, hvor eleverne kan undersøge og få en praksisforståelse for konkrete klimatilpasninger.  

&LEARNING er sammen med Leg med IT tilknyttet projektet som didaktiske konsulenter for at bidrage til, at læremidlet bliver innovativt og bliver opbygget på en måde, som vil gøre det enklere for lærere at inkludere det fleksibelt i en travl hverdag. Vi er gået med i projektet for at blive klogere på og udvikle en model for, hvordan eksterne læringsmiljøers ekspertviden og ’praksisareaner’ kan blive en mere naturlig del af undervisningen. Og hvordan ture ud af skolen i højere grad integreres i læringsforløb, der indeholder engagerende læringsaktiviteter før og efter besøget hos det eksterne læringsmiljø.  

 Udviklingsprojektet er støttet af VILLUM Fonden og vil fra skoleåret 2023-24 tilbydes som en integreret del af de to forsyningers undervisningstilbud. Det vil gøres frit tilgængeligt, så også skoler og forsyninger i andre kommuner kan anvende det.

Projektpartnere: