Lærernes Innovationsdag

Inspirationsoplæg til undervisere med fokus på innovation i undervisningen.

Inspirationsoplæg

Status:

Realiseret

Periode:

2020

Geografi:

Danmark

Projektpartner:

Eksperimentarium afholdt i 3 år i træk Lærernes Innovationsdag for at inspirere undervisere i grundskolen til arbejdet med innovation. Vi blev inviteret til at holde et inspirationsoplæg på Lærernes Innovationsdag den 2. februar 2020 for 90 tilmeldte undervisere. Titlen på oplægget var ’Innovation i skolen – hvad, hvorfor og hvordan?’.

Oplægget blev leveret af Nicolai, der bl.a. zoomede ind på hvad innovation er, og hvorfor det giver mening at arbejde med innovation i skolen. Med afsæt i sine mange års erfaringer som iværksætter og formand for Dansk Iværksætter Forening gav Nicolai deltagerne et indblik i iværksætternes måde at arbejde og lære på, og hvad vi i skolen kan lære af det. Endelig gav oplægget nogle helt konkrete bud på, hvordan innovation inkluderes i undervisningen, samt hvor det kan gå skævt, og hvordan vi forhindrer det.  

Eksperimentarium gennemførte efter Lærernes Innovationsdag en undersøgelse blandt deltagerne. Her markerede 94% af deltagerne, at de fandt oplægget relevant eller meget relevant.

Nogle gange oplever man oplæg, hvor man tænker ’hvad skal jeg med det?’ Men det her SKAL du lytte til. Nicolais oplæg er et must for alle, der skal til at arbejde med innovation og 21. Century Skills. Man bliver klædt på og er allerede i gang.

Johnny Buxbom

Deltager på Lærernes Innovationsdag 2020 og lærer på Tjørnegårdsskolen, Gentofte Kommune